Educatie op de boerderij

De familie Scholten Linde laat u graag kennismaken met de moderne melkveehouderij. Op Erve Broam krijgt u naast een persoonlijke rondleiding van circa 1,5 uur, de gelegenheid om interactieve films
te bekijken en zelf te ontdekken en te doen.

De rondleiding over het boerenbedrijf is geschikt voor jong en oud.
U ziet verschillende aspecten van het bedrijf. Het toppunt van ver- nieuwing is de melkrobot. Verder kunt u het voer ruiken en voelen en maakt u kennis met de kalfjes. Stel uw vragen, ga in discussie en laat u meenemen naar het dagelijks leven op een melkveebedrijf.

In de voormalige melkruimte van Erve Broam kunt u korte films over het melkveebedrijf bekijken. U kunt hier ook een workshop Hoe melk ik een koe? volgen en hiervoor een melkdiploma behalen. Zin om een kijkje te nemen op Erve Broam? Een bezoek aan Erve Broam kan alleen op afspraak.

Na alle opgedane indrukken kunt u in ons melkcafé genieten van lekkere zuivelproducten, zoals een bekertje vla, yoghurt, of karne- melk. Een kopje koffie of thee met traditionele krentenwegge is
ook mogelijk, evenals een regionale boerenlunch.

In de mooie omgeving van Erve Broam kunt u aansluitend mooie wandelingen en fietstochten maken. De familie Scholten Linde denkt graag met u mee over deze en andere activiteiten.

Bekijk het fotoalbum voor foto’s van educatie op de boerderij of de folder Boerderijeducatie op een modern melkveebedrijf om alles nog eens rustig na te lezen.

Foto's